Valpreventie

 

Veel ouderen vallen of hebben angst hiervoor.  De"cursus: valpreventie en valreductie voor ouderen"In Balans", is een trainingsprogramma dat het goede van oosterse en westerse benadering combineert.

 

Er wordt informatie gegeven over de preventie , er worden oefeningen gedaan en er wordt getraind op een manier die zeer effectief blijkt te zijn.

Het programma is laagdrempelig. Er wordt gewerkt in groepen, het sociale contact werkt prettig en motiverend voor de deelnemers.

Uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam is gebleken dat het volgen van de cursus heel doeltreffend is. Deelnemers lopen 61% minder kans om te vallen en de angst om te vallen is neemt af met 37%.

 

Een cursus kan worden georganiseerd op een locatie bij u in de buurt. dat kan zijn in een buurthuis of gymzaal, maar ook in het verzorgingshuis of in de gemeenschappelijke ruimte van een serviceflat. het aantal deelnemers bedraagt minimaal 10. Kosten zijn afhankelijk van het aantal uren en het aantal deelnemers. In sommige gevallen betaalt de organisatie, bijvoorbeeld het verzorgingshuis, de kosten. Bel of mail voor informatie en overleg.

Nuttige links:

 

 

 

 

 

 

De website van de vereniging van oefentherapeuten (VVOCM)